İnsanoğlu en eski çağlarda vahşi hayvanlarla karşı verdikleri yaşam mücadelesi ile atletizme başlamıştır. Vahşi hayvanlardan kaçarken,yada onları avlamak için hareket ederken yapmış oldukları koşular,sıçramalar mızrak atmalar bu günkü atletizm branşlarının temelini oluşturmaktadır.En becerili olanlar birbirleri ile yarışmış ve ne kadar iyi olduklarını  kanıtlamak istemişlerdir.
Olimpiyatların doğduğu yer olan Yunanistan’da , MÖ.776 yılında yapılan ilk olimpiyatlarda ,o zamanların efsanevi ,kimsenin kendisini geçemediği COROEBUS adlı atlet,193 m.lik hız koşusunu yine kazanmış, bu ilk olimpiyatta onun adıyla anılmıştır.Soyluları katıldığı bu amatör yarışmalar,kazananlara ödüllerin verildiği yıllardan sonra halka açık yarışmalar halini almıştır.Modern atletizm 19.yüzyılda İngiltere’de başlamış,1896 yılında Atina’da ilk düzenlenen ilk modern olimpiyatlarda atletizmde baş sırayı almıştır.
Türkiye’mize ilk atletizmi getiren,o yıllarda Galatasaray Lisesinde Beden Eğitimi öğretmenliği yapan Fransız asıllı Curel'dir.Daha sonra Robert Kolej’de atletizmle ilgilenmiştir. Gerçek anlamda ilk atletizm çalışmaları, 1896 yılında İstanbul Kurtuluş Spor Kulübünde başlamıştır.İlk Türk atletimiz Çanakkale Savaşları’nda şehit düşen,Galatasaraylı Celal İbrahim’dir.Bu yıllardan sonra çeşitli kulüpler atletizmle ilgilenmeye başlamıştır.

Her sporun temelinde atletizm yatmaktadır.Hangi spor dalıyla ilgileniyorsanız ,atletik özelliklerinizi geliştirmek zorunda olduğunuzu unutmayın.

Ana sayfaya Dön