Okul yılı sona erdi ve hepiniz yaz tatili için hazırsınız.Aşağıda eğlenceli bir tatil yaşamanız için bazı güvenlik tavsiyeleri sıraladık.Hadi hep birlikte bunlara uyun ve yeni okul yılında arkadaşlarınıza anlatacağınız güzel anılarınız olsun….
Yürürken kaldırım kenarlarından uzak durun ve arkadaşlarınızla beraber yürüyün.Hem insanlar sizi arkadaşlarınızla birlikteyken kolayca rahatsız edemez hem de yanlız olmaktan daha eğlenceli!!!
Ailenize gittiğiniz yeri ve orada ne kadar kalacağınızı bildirin.Oraya giderken kullanacağınız yolu söylemeyi de unutmayın.
Cadde geçerken bütün trafik ışıklarına uyun ve yaya geçidini kullanın.
Caddelerde yada ara yollarda OYNAMAYIN!Oynamak için park ve oyun alanlarını kullanın.

Grup olarak  oynamayı tercih edin.Grup içinde tek başınıza olmaktan daha güvenlisiniz.Eğer grup içindeyken zor durumda kalırsanız size yardım edecek birisi olacaktır.

 

Eğer araba kullanan biri durur ve sizi aracına çağırırsa asla gitmeyin.

Aracın yanından uzaklaşın.

Eğer mümkünse oradan uzaklaşırken sürücüye bakın, arabasının plakasını markasını ve rengini öğrenmeye çalışın.

Her zaman arabanın aksi istikametine doğru koşun.

Güvenli bir yere gelin ve bir büyüğünüze neler olduğunu anlatın.

Eğer yolda polis görürseniz polisi durdurup olanları anlatın.

Sokaktaki yabancılarla asla konuşmayın, onlardan para, şeker gibi hiç birşey kabul etmeyin. Size kaybolan birisini yada hayvanı aradıklarını söyleseler bile bir yabancıyla asla birlikte gitmeyin. Bu kişiden mümkün oldukça çabuk uzaklaşın. Polise yada bir büyüğünüze neler olduğunu mutlaka anlatın.

 

Güvenlik Sayfasına Dön