Orjinal Sitesi: http://www.tombraidermovie.com

Lara Croft, İngiliz aristokratı Lord Henshingly Croft'un kızıdır. Bir aristokrat olarak hep en iyi okullarda okuyan, mükemmel olarak yetiştirilen Lara 21 yaşında büyük bir kaza geçirir.Uçağı Himalayalar üzerinde düşer ve iki hafta boyunca ölümle yaşam arasında büyük bir mücadele verir. Verdiği büyük mücadele ve yapılan aramalar sonucunda Lara kurtarılır. Ancak bu uçak kazası genç kızın hayatını kökünden değiştirecektir.
Artık ailesi ile yaşamayan Lara, bundan böyle hayatını eski uygarlıklara ait mezar, tapınak ve kalıntıları gezerek ve araştırarak geçirir. Bu arada serüvenlerini yazar ve araştırmalarından elde ettiği eserleri satarak yaşamını sağlar. Müşterilerinden biri de Powell adında bir zengindir ve "The Clock of Ages" adında, elde edildiğinde sahibinin zamanda yolculuk yapmasını sağlayan paha biçilmez bir antika bulması için Lara'dan yardım ister.

OYUNCULARI

Angelina Jolie Lara Croft
Daniel Craig Alex Marrs
Leslie Phillips Wilson
Mark Collie Larson
Chris Barrie Hillary
Iain Glen Manfred Powell
Julian Rhing Pimms
Noah Taylor Bryce
Jon Voight Lord Croft
Yönetmeno Simon West
Senaryo Simon West
Yapımcılar Lawrence Gordon, Lloyd Levin, Colin Wilson
Görüntü Yönetmeni Peter Menzies Jr.
Yapımcı Firma Core Design Ltd., Lawrence Gordon Productions, Mutual Film Company, Paramount Pictures
Çekimlerinin çoğunluğu Pinewood Stüdyolarında gerçekleştirilmiş. Ancak dış mekan çekimleri için iki mekana daha ihtiyaç duyulmuş. Bunlardan biri Kamboçya, diğeri ise Sibirya’yı temsil eden İzlanda. İzlanda’daki çekimlerin çoğu bir buzulda ve buz göllerinde renkleri siyahtan açık turkuaza kadar değişen buz adacıklarında gerçekleştirilmiş. Doğal yapının büyük bölümü, kaynağını kalıcı buz dağlarından alan buz ırmakları tarafından oluşturulmuş.

FİLMDEN SAHNELER:

Daha fazla bilgi almak isterseniz: www.film.gen.tr ve www.sinema.gen.tr adreslerine bakabilirsiniz.