"İnsanın en büyük dostu zorlardır;çünkü insanı karşılaştığı zorluklar kuvvetlendirir."
Başarıya Ulaşmak İçin Yapılması basit olmayan eylemlere "zor",yapılması basit olan eylemlere ise "kolay" denir. Ne zaman istenirse dayanılabilen,yaptığı doğrularda yanın da olan,yaptığı yanlışlarda onu herkesten önce uyaran,dostu için en iyisini isteyen,birlikte gülüp birlikte ağlayan,aralarında karşılıklı sevgi, saygı bağları bulunan,menfaati için yalan söylemeyen kişilere "dost" denir.

İnsanın en büyük dostu zorlardır. Çünkü;zorlar insanları sınar ve doğruya ulaştırır. Doğruya giden yolda önce titrek bir ışık verir,yolu görmemizi ve kösteklenmeden yürümemizi sağlarlar. Sonra hala o yoldan yürümek istiyorsak verdikleri ışığı güçlendirerek bize doğruyu buldururlar. Tüm bu deneyimlerden geçen insansa güçlenir.Çeşitli güçlüklerle aştığı yoldan destek alarak karşılaştığı zorlukları kolaylıkla göğüsler.Zorları dost edinmenin sonu başarıdır.

Örneğin;şu anda ABD'de yaşayan milyoner Albay Sanders-ki o zaman milyoner değildi- zorları dost edinmiştir. İşten çıkarıldığında Kentucky usulü kı- zarmış piliç tarifinden başka sermayesi yoktur. Aklına bu tarifi lokantalara satabileceği gelir. Fakat başta hiçbir lokanta bu teklifi kabul etmek istemez. Sander'in işi zordur. İradeli bir adam olan Sanders asla vazgeçmez.Bu uğurda tüm Amerika' yı dolaşır.Sonunda 1009'uncu lokanta sahibi bu teklifi kabul eder ve Albay Sanders'in hayatı değişir.Albay Sanders zorları dost edinmiştir. Karşılaştığı her zorluk da onu güçlendirmiştir. Sonuçta Albay Sanders başarıya ulaşmıştır.

Bu konuda daha güncel bir örnek vermek de mümkündür. Her yıl yüzbinlerce genç geleceklerini belirleten ÖSS'ye giriyor. Eğer ÖSS'ye zor sorularla hazırlanırsalar ÖSS'deki soruları rakatlıkla yaparlar,iyi bir üniversitede öğrenim görme hakkı kazanırlar.

Başarıya ulaşmak isteyen herkes zorları dost edinmelidir. Önemli olan zoru başarmaktır.

****************************************************

Benim adım Neşe Şen. Okumayı ve yazı yazmayı çok seviyorum. 13 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. Şu anda bir kitap yazıyorum.