Ülkemiz; değişik olaylar içinde doğruya yaklaşmaya çalışan bir ülkedir. İlerleyen zaman kavramıma ayak uydurma gibi komplekslerimiz olduğunu düşünüyorum.

          Bu ülke "Boşveer.»"denilecek bîr ülke değil. Zamanda her şeyimiz değişiyor.Yaşamımız, tarzımız,yapımız ve hatta gurur duyduğumuz, her zaman güvenle sırtımızı dayadığımız o Türk kültürü artık yok olmaya yüz tutmuş. Yenilikçilik, değişiklik, anormallik gibi alışılmışın dışında olan olaylar gençliği çekmektedir. Gençlik, yenilik arıyor, değişiklik istiyor. Toplumumuz eski kültürle, zamana yönelik kültür arasında sıkışan gençliğin ilginç davranışlarının nedenini bulmak yerine kolay olanı seçiyor. Böyle bir durumda gençlik; boşluğu doldurmak için kendilerini tatmin edecek davranış biçimleri belirler. Bu Türk toplumuna ters geldiğinde tepkiler ardı ardına sıralanıyor. Anlamadığım şudur: Genç nüfusu bu kadar fazla olan bu ülkede gençlerin görüşleri neden ikinci planda kalıyor?

            Gençlik kolay kazanılmıyor. Kazanılsa bile eğitilmiyor. Görüş birliği sağlanamıyor. Bu durumda görülen: Kocaman bir Türk gençliği ya kayboluyor yada olumsuz düşüncelerin yolunda ilerlemeye devam ediyor.

Nuri ACAR Arkadaşınıza bu yazısını bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...