Timsahlar ağlarken gözyaşı dökemeyebilirler ama özel bir kalbe sahiptirler.
Memeliler ve kuşların kalbi gibi, timsahın kalbi de bir kas yardımıyla kanı pompalar. Bir tarafı oksijen almış kanı vücuda pompalarken, diğer tarafı kanı oksijen almak için akciğerlere geri pompalar.

Fakat timsah, yada sürüngen kalbinde memeli ve kuşların sahip olmadığı ilave bir sübap vardır. Bu sübap bir kanat gibidir ve hayvan istediğinde bu kapağı kapatarak kanın ciğerlere gitmesini önler. Bu da kanın tekrar geriye gövdeye geri dönmesi anlamına gelir.

Bilim adamları bunu yıllardır bilmekle birlikte ne için olduğunu bilememektedirler. Bazı bilim adamları bunun krokodil ve sürüngenlerin su altında daha fazla kalabilmesine, onları daha iyi ve öldürücü bir avcı olmalarına yardım ettiğini düşünmektedir.

Şimdi bilimadamlarının timsahın kalbinin neler yapabileceğine dair yeni bir fikirleri var. Yakalanıp üzerinde çalışma yapılan timsahlarda, ilave sübapın kanın bir kısmını normalde mideye göndereceği yerde akciğerlerine gönderdiğini keşfettiler. Bu dolaşım timsah büyük bir yiyeceği sindirmeye çalıştığı sürece devam ediyor.

Anlayacağınız gibi, bu sübapın gerçekten de sindirme işlemi ile bir ilgisi var, Bilimadamları ameliyatla bir timsahın bu sübapını kapatıp, diğerlerini açık bıraktılar . Daha sonra bu timsahları hamburger ve dana kemiği ile beslediler. Sübapı açık olan timsah yiyecekleri daha çabuk sindirdi. Gövdeden dönen kan, kalbe giderken ilave karbandioksit taşıyor. Karbondioksit sindirime yardımcı mide asitlerinin birikmesini sağlıyor. Böylece karbondioksitle zenginleşmiş kan, ciğerler yerine mideye gittiğinde sindirime yardımcı oluyor.