Size yakın biri öldüğünde hayatınız sonsuza kadar değişir.

Hayatı sizin ve size yakın kişiler için zorlaştıran bu zor duygularla başetmeyi öğrenmelisiniz.


Birisi öldükten sonra kendinizi üzgün, kızgın, hayal kırıklığına uğramış ve hatta suçlu bile hissedebilirsiniz. Bütün bunlar tamamıyla normal reksiyonar. Kendinizi kızgın, utanmış ve kimseyle hisleriniz hakkında konuşmak istemiyor hissetmeniz olağan.  
Eğlenmekten ve hayatı yaşamaktan korkmayın.Sevdiğiniz kişi kesinlikle mutsuz olmanızı istemezdi. Ölümden önce sizin için önemli olan aktiviteleri bırakmayın.
Ölen kişi hakkında aileniz yada arkadaşlarınızla konuşmak işe yarayacaktır. –o kişiyle ilgili güzel zamanları hatırlayın ve kavgalarınız ve söylediğiniz sevimsiz sözler için kendinizi affedin.

Eğer şimdiye kadar bir cenazede bulunmadıysan korkman doğal bir duygu. Cenaze ölen kişiyle vedalaşmak için bir şanstır. Unutma,kimse cenazede mutlu olmanı yada gülümsemeni beklemiyor. Sadece doğal ol.

  

Bazı arkadaşlarınız sizinle konuşurken zorlanabilirler, sizi üzmekten çekinebilirler. Bunun için üzelmeyin ve eğer o durumda arkadaşınız olsaydı senin nasıl davranacağını düşün.

Bazı arkadaşlar ise doğrudan bu konudan bahsedebilirler. –fakat unutma eğer konuşmakta zorlanıyorsan bunu onlara söylemelisin ,seni anlayacaklardır.  


Bazı insanların diğerlerinden daha fazla zamana ihtiyaçları olabilir.Kendini suçlu hissetme-kendin için doğru olanı yapmalısın.Eğer okulda zorlanıyorsan öğretmeninle konuş.Seni anlayıp yardım edecektir.
 

Zaman en iyi tedavidir.Sevdiğin insanı hiçbir zaman unutmayacaksın fakat hissettiğin acı zamanla başedilmesi kolay hale gelecektir.Bazı günler berbat,gözyaşı ve kızgınlıkla dolu olacaktır.Diğer günler daha umutlu ve parlak…