Meyvelerin büyük bir kısmı tıpkı insan vücudu gibi su içerir

Vücudumuzun %80’ inin su olduğu gibi meyvelerinde %80i sudan oluşmaktadır! Eğer düşünürseniz insan vücudunun kendisi kadar su içeren besinler tüketmesi mantıklıdır.Gezegenimizde meyveden başka %80 su içeren bir başka besin daha yoktur.Sebzeler de su içerir ve bu yüzden “ ikinci en iyi” sırasındadır.

Meyve %100 kolestrolsüzdür

Çok fazla miktarda kolestrol vücudumuz için iyi değildir ve meyve de kolestrol içermez.Et ve yumurta gibi hayvan ürünleri çok fazla kolestrol içerir.  

Meyve hafızayı canlandırır

Eğer hala bilmiyorsanız:meyve beynin en önemli yakıtıdır.Meyvenin beyin üzerinde olumlu etkileri vardır.Bilim adamları hala bu konu üzerinde çalışmaktadırlar.Fakat şu an bildiğimiz şey düzenli ve etkili bir şekilde meyve yediğiniz taktirde beyniniz bilgileri daha çabuk ve daha hızlı hatırlayacaktır.Bu, sınavlara hazırlanan öğrenciler için çok yararlı bir bilgidir.

Meyve pahalımı?

Her zaman meyvenin pahalı bir ürün olduğunumu düşünürsünüz?Diğer besinlere ne kadar para harcadığınızı bir düşünün.Meyveden alacağınız vitamin bu harcamalarınızdan birisini meyve ile yer değiştirmenize değecektir.Biz meyvenin yeryüzünde en sağlıklı besin olduğunu ve bunun için para harcamanın doğru olacağınızı düşünüyoruz.  

Meyvenin mucizevi iyileştirici etkisi

Tedavi edilemez hastalıkların sıkı meyve veye sebze diyetleri ile iyileştirildiklerini anlatan olağanüstü hikayeler herkes tarafından bilinir fakat bunlara inanmak istiyormuyuz?Hala meyve ve içeriği hakkında çok şey bilmiyoruz değil mi?  

 

Lif

Lifli gıdalarla yapılan diyetin şişmanlık ve tansiyon gibi kalp hastalığını artıracak faktörlere karşı olumlu etkilerinin olduğunu biliyoruz. Doğal lif içeren sağlıklı besinlerden biri de meyvedir. Doktorlar 25-30 gr. arası lifin taze sebze ve meyvelerden alınmasını tavsiye etmektedirler.Bu ise günde beş ile 9 parça meyve ve sebze yemek anlamına geliyor.

Meyve kendinizi iyi hissettirir

Birçok hikaye bize depresyona giren ve bu depresyondan önemli miktarda meyve ve sebze yiyerek zamanla kurtuldukarını anlatır.Bol miktarda meyve yemek insan vücududa gizemli, iyileştirici bir  etki yapar.Ayrıca bol miktarda taze sıkılmış meyve suyu içmeyi de unutmayın.Etkisini görmeniz yaklaşık 30 gün alacaktır.Bu içecekleri yemekten 20 dakika önce almaya dikkat edin.Böylece vitaminler kan tarafından daha etkili bir şekilde emilecektir.  

Meyve yemek için farklı sebepler

Yemeden önce meyveyi öldürmeniz ve kan dökmeniz gerekmiyor.Meyveler ağaçta sizin tarafınızdan sadece alınmayı bekliyorlar.

Birçok insan hayvanların insanlar gibi bir yaratık ve ruhu olduğuna inandıkları için öldürülmelerine karşıdırlar.Bu tartışma bir yana bizler bu kadar meyve ve sebze bolluğu ve çeşidi varken hala yeterince tüketmiyoruz.

Meyve en doğal besindir

Ağaçta duran bir meyve gördüğünüzde bu ağaç size aslında şunu söylüyor:”Meyvelerimi ye ve tohumlarımın yayılmasına yardım et.” Doğa işte bu şekilde çalışıyor.İnsanlar meyve ve sebzeleri yiyerek bitkilerin yayılmasına yardım ederler.İnsanlar hayvanları toprağı işlerken kullanır ve ağaçlar bu meyve ve sebzeleri üretir.  

Diyet

İnsanların diyetlerinin taze meyve suyu,ekmek,sebze ve su içermesi gerekir.Sert bir diyet yerine insanların meyve yiyerek diyete başlamak daha yararlı olacaktır.

-Meyve yemek ve meyve suyu içmek diyet iyi bir başlangıç

-Yemeklerden sonra değil ,boş mideye meyve yemeyi unutmayın.

Meyve en doğal besindir

Ağaçta duran bir meyve gördüğünüzde bu ağaç size aslında şunu söylüyor:”Meyvelerimi ye ve tohumlarımın yayılmasına yardım et.” Doğa işte bu şekilde çalışıyor.İnsanlar meyve ve sebzeleri yiyerek bitkilerin yayılmasına yardım ederler.İnsanlar hayvanları toprağı işlerken kullanır ve ağaçlar bu meyve ve sebzeleri üretir.