Yönetmen:Roberto Benigni

Müzik:Nichola Piovani

Oyuncular:Roberto Benigni,Nicoletta Braschi,Carlo Giuffre,Mino Bellei,Kim Rossi Stuart,Alessandro Bergonzoni,Corrado Pani,Vincenzo Cerami.

Öykü İtalya'nın küçük bir köyünde geçiyor.Tahta Oymacısı Geppetto usta,tahtadan akla gelebilecek her şeyi yapabilirdi.Kedisi Figaro ve balığı Kleo'dan başka kimsesi yoktu.Hep bir oğlu olsun istemişti...Bütün gün çocukları gibi sevdiği kuklalarıyla uğraşırdı.Yine bir gün,yaptığı kuklalardan birinin son rütuşlarını yapıyordu.Fırçasını eline aldı,kuklanın ağzını,kaşlarını boyamaya başladı.Bir yandan da ona uygun bir ad bulmaya çalışıyordu.Birden,"Buldum!" Bu kuklaya "PİNOKYO adını vereceğim!" diye sevinçle bağırdı!

Carlo Collodi'nin dünyaca ünlü masalı,"Hayat Güzeldir" filminin yönetmeni Roberto Benigni jem filmi yönetti hem de Pinokyo'yu canlandırdı.Filmin senaryosunu ise Vincenzo Cerami ile birlikte yazdı.

Pinokyo'nun yaratcısı ve babası Geppetto'nun sevgi dolu yuvasından ayrılıp dünyayı keşfetmek üzere eğitici bir yolculuğa çıktığı film,kitaba oldukça sadık kalmış.

Kaynak:Kanal D Çocuk Klübü Dergisi 2003-03