Futbol  yada beyzbol topuna vurmak senin için bir kabusmu?Sayı yapmaya çalışırken basket filesi yada kale ağları yer mi değiştiriyor? Yoksa takım için en son seçilen sen misin?

Eğer öyleyse,bu hiçbir zaman sporda başarılı olamayacaksın anlamına gelmeli,değil mi? YANLIŞ

Koç,takım arkadaşı yada oynamak için numaralı forma giymeni gerektirmeyecek birçok spor var.Bazıları hiçbir malzeme bile gerektirmiyor..sadece biraz istek o kadar...

Sporcu olmak sadece "kazanmak" ve kalabalığın tezahüratlarını duymak demek değil.Yaptığın birşeyin seni mutlu etmesi,kendine güven duymanı sağlaması,başarı hissini vermesi ve fiziksel olarak sağlıklı kalman anlamına geliyor.Herkesin içinde bir sporcu var...sadece onu bulmak ve ortaya çıkarmak gerekli.

Size bir takımda olmanızı gerektirmeyecek sporları hatırlatacağız.Nasıl olduklarını,senin için neden iyi ve eğlenceli olduklarını ve bu sporlardan birisine nasıl dahil olabileceğini anlatacağız.Okumaya devam edin belkide birisi sizin için...

Savunma sporu, birbirinden faklı olan, kendini savunma,mücadele ve disiplini kapsayan sporları tanımlar.Bu sporlar Çin,Japonya ve Kore gibi Asya ülkelerinde binlerce yıl önce başlamış ve şimdi birçoğu tüm dünyada yaygın olarak yapılmaktadır.Savunma sporlarından ikisi karate ve judodur.

Savunma sporları dengeyi,stratejiyi,öz denetimi ve tüm vücudu bir düzen içinde kullanmayı öğretir.Size  beceri ve dikkatin  ölçü ve güçten daha önemli olduğunu gösterir.

-Birçok savunma sporunda,seviyeniz renkli kuşaklarla belirlenir.Beyaz kuşak başlangıç,Siyah kuşak ise uzman seviyesinde olduğunuzu gösterir.Tabi bu iki kuşak arasında birçok seviye vardır.Kuşaklar arasında atlama yapmak için belli bir zaman eğitim görmeniz ve testleri geçmeniz gerekmektedir.

-Karate iki kelimenin birleşimidir,kara boş ve te el anlamındır.Bu durumda karate silahın kullanılmadığı bir yerde kendini savunma dövüşü anlamına gelir.

Yüzme farklı seviyelerde tüm dünyada yapılan,rekabete dayanan bir spordur.Ayrıca kendi kendinize yapabileceğiniz eğlenceli bir spordur.

Birçok doktor ve sporcu yüzmenin vücudunuz için yapabileceğiniz en iyi idmanlardan biri olduğunu söylemektedir.Çünkü neredeyse en önemli kaslarınızın aynı anda çalışmasını sağlayan bir spordur.Sudayken eklem ve kemiklerinize olan baskı azalır.Böylece diğer sporlarda oluşabilecek hasar riski  yüzme sporunda daha azalır.

-Soğuk su vücut ısını düşürür.Böylece yüzerken diğer sporlarda olduğu gibi terlemezsiniz.

-Yüzme eğlenceli bir spor ve sağlıklı kalmanın yanısıra kendi hayatınız ve tehlikede olan birinin hayatını kurtarmanızı sağlayan bir spordur.

-Yüzme vücut kaslarınızı geliştirmenizi ve yağları yakmanızı sağlar.

-Bu sporda kendinizi belli bir stilde uzmanlaştırabilirsiniz (serbest,kelebek).

-Ne kadar hızlı yada çok yüzdüğünüz harcamış olduğunuz zaman kadar önemli değildir.Sık ve uzun periyodlar halinde yüzmek daha iyi bir egzersiz yapmış olmanızı sağlar.Ağır yüzmek güven ve konfor açısından en iyisidir.

Sende Katıl!

Bu sporu yapabilmek için çevrenizdeki okullarda veya spor salonlarındaki havuzlara katılabilirsiniz.Eğer daha önce hiç yüzmediyseniz öğrenmek için geç kalmış sayılmazsınız.

Eğer yeni başlıyorsanız sığı suda kalmanızda ve yanınızda birisinin olmasında fayda var.Kendinizi yorgun hissedeseniz havuzun kenarına doğru sakince yüzün ve dinlenin.Yüzmeden önce bolca sıvı almalısınız.Fakat yüzmeden önce yemek yediyseniz kas kramplarını önlemek için en az bir saat beklemelisiniz.

Koşu,doğanın tadına varmak,kasları geliştirmek,kilo vermek ve sağlıklı kalmak için harika bir yol.Koşu ayrıca birçok diğer sporun bir parçasıdır.Eğer futbol,basketbol yada hız gerektiren bir spor oynamak istediğinizde koşu size yardımcı olacaktır.Koşunun en güzel yanı her zaman için sizin yetenek ve ilginizle uyuşan bir stil olmasıdır.İstediğiniz hızda,uzaklıkta ve istediğiniz kişiyle beraber koşabilirsiniz.

-26 mil uzunluğundaki Maraton dünyadaki en uzun koşulardan birisidir.Maraton Yunanistan'daki bir şehirdir ve adını buradan almıştır.Dünyanın en ünlü maratonlarından bazıları Boston,Newyork ve Olimpik Maratonudur.