Yüzünüz kızarıyor ve kendinizi bir yerlere saklamak istiyorsunuz….Tamamıyla utanç verici birşey yaptınız ve herkesin size bakıp kıkırdadığını hissediyorsunuz.Belki herkes size bakıp kıkırdıyor. Heyyy bu herkese oluyor. Hepimiz kendimizi herkesin bize bakıp işaret ettiği ve güldüğü gülünç bir durumun ortasında bulmuşuzdur.

Utanç verici bir anın ortasında ortadan yok olmak ister insan. Sizi beş dakika öncesine götürecek bir zaman makinesinin hayalini bile kurarsınız. Tabii zaman makinesinin gerçek hayata gelmesi biraz zor bunun için bu utanç verici durumdan kurtulmanın daha iyi bir yolu olmalı!!!  

DEVAM EDİN..
Bazen gaf yaptıktan sonraki hareketlerimiz utanmamıza sebep olur.Eğer yaptığınız aptalca hareket küçükse,mesela kelimeyi yanlış söylemek gibi, bunu hiç yapmamışız gibi davranabilirsiniz böylece birçok insan farkına varmayacaktır. Fakat hata yaptıktan sonra durup kıpkırmızı bir suratla boş boş bakarsanız işte o zaman insanlar farkına varacaklar ve durumu atlatmanız zor olacaktır. Tabiki bazı utanç verici anlar bu planı yapmanıza  izin vermeyecek kadar bariz olmaktadır.  

KENDİNİZE GÜLÜN

Bazen gaf yaptığınızda durum size hiç gülünç görünmez.Bu arada diğer insanlar mutlaka gülecekler ve siz kendinizi kıpkırmızı bir suratla zor bir durumun ortasında bulursunuz.

Kendi yaptıkları hatalara gülen insanlar vardır…ve bazen saçmaladıklarında arkadaşlarından daha fazla kendilerine gülerler.Bu tip insanların utançları fazla sürmez çünkü yaptıklarıyla dalga geçmekle meşguldürler ve bu zor durum komik bir hikayeye dönüşür. Hatta kendi hataları hakkında diğerlerinden önce kendileri dalga geçerler.İşte bazı ünlü kişilerden örnekler:

  • Başkan George W. Bush yediği kraker boğazına kaçtığında ona gülen herkesden önce kendisi olmuştu.Bu zor durumda haber kameralarıyla karşılaşan başkan,annesinin sözünü dinleyip ağzındakini çiğnemesi gerektiği söyleyerek şaka yapmıştı!

Başkan böyle  zor durumları atlatmayı babasından öğrenmiş olabilir:

  • Başkan George H.W. Bush Japonyayı ziyareti sırasında bir akşam yemeği masasında Japon Başbakanının tam karşısında kusmuştu!!!Daha sonra kameralara dönüp ödediği kuru temizleme faturaları  hakkında espiri yapmıştı.

Başkanın ikiside bu utanç verici durumu kendilerine gülerek zararsız şakalara dönüştürüp üzgün olmadıklarını insanlara göstermişlerdir.Kendinizi onlar kadar becerikli hissetmeyebilirsiniz fakat kendinizi rahat hisseder ve durumu şakaya döndürerseniz diğer insanların sizinle dalga geçme fırsatları olmayacaktır.Siz kendinize güldükten sonra insanlar sizinle neden dalga geçsinler ki?

Ama unutmayın gerçekten kızgın yada kendinizi kötü hissediyorsanız sahte bir kahkaha atmayın, bunun yerine davranışınızı değiştirmeye çalışmanız bile denemeye değer. En komik hikayelerin ana noktasının utanç verici hareketlerle ilgili olduğunu ve bugün sizi zora sokacak şeyin yarın güldüreceğini de unutmayın...

ARKADAŞINIZA YARDIMCI OLUN

Peki bu durum arkadaşınızın başına geldiğinde ne yapmalısınız? Eğer arkadaşınız gülerse siz de rahatça gülebilirsiniz. Artık birlikte paylaşabileceğiniz komik bir anınız var!!

Fakat bazen arkadaşınız durum size çok komik gelse de çok üzgün görünebilir.Bu durumlarda altın kuralı uygula kendine yapılmasını istediğiniz şeyi başkalarına yapın.Diğer bir deyişle arkadaşlarınız zor duruma düştüklerinde acımasız olursanız aynısını size yapabilirler. 

Gerçek bir arkadaş sizi zor durumda bırakıp üzücü şakalar yapmayacak ve o dakikaların geçmesini sessizlikle bekleyecektir.