Memeli hayvanlar arasında yanlız yarasalar kanatlarını çırparak gerçek anlamda uçabilir. Binden çok yarasa türü vardır. Hepsi kanatlı ve tüylerle kaplıdır.Çok soğuk bölgeler dışında hemen her yerde yaşarlar. En küçükleri avuç içi kadradır. En irilerinin kanat açıklığı 1,8 metreyi bulur. Bazıları meyveleri,bazışarı böcekleri ve küçük hayvanları yer.

Güney Amerika'da yaşayan vampir yarasalar ise başka hayvaların kanını emer. Yarasalar gündüzleri baş aşağı asılarak uyur. Dişiler doğururken bile baş aşağı asılı durur. Yarasaların çoğu yılda yanlız bir yada iki yavru doğurur.

Birçok yarasa mağaralarda yaşar. Bazıları çatı araları ve ahırlarda barınır.Yarasalar iyi göremez. Ama çok iyi işitirler. Uçarken çıkardıkları seslerin yankısını dinleyerek yollarını bulurlar. Ayılar gibi yarasaların çoğu da kışı derin bir uykuya dalarak geçirir. Bu kış uykusu sırasında soluk almaları ve kalp atışları çok yavaşlar. Uyurken vücutlarına depoladıkları yağı tüketerek yaşarlar. Birçok insan yarasalrdan çekinir. Ama yarasalar üstlerine gidilmedikçe insanlara zarar vermeyen hayvanlardır.