Ayda  bir buzdolabındaki yiyecekleri kontrol edin ve sizin için yararlı olanları ayırın.Az yağlı,lifli ve şeker oranı az olan yiyeceklerinizin dolabınızda daha fazla yer kapladığından emin olun.Eğer yağlı ve şeker oranı yüksek yiyecekler fazlaysa bunların miktarını yavaş yavaş azaltın.

Tatlıları ve kışkırtıcı yiyecekleri gözden uzaklaştırın.Sebze ve meyve gibi daha sağlıklı besinler çabuk bozulacağı için onları görüp yemeniz için buzdolabının ön kısımlarında saklayın. 

 

 

Buzdolabınızı “daha çok” ve “daha az”  seçilecekler olmak üzere farklı bölümlere ayırın.Bunun için buzdolabı raflarını kullanabilirsiniz.Sağlıklı yiyecekleri ön tarafta daha az sağlıklı olanları ise arka tarafta saklayabilirsiniz.

 

Yağ oranı yüksek yiyeceklerle az yağlı yiyecekleri yer değiştirin.Yağlı süt yerine az yağlı süt içebilir,pirzola yerine balık,tavuk veye yağsız et yiyebilirsiniz.

Sağlıklı beslenmeyi renkleri yada kalp şeklindeki etiketleri kullanarak eğlenceli hale getirebilirsiniz.Yeşili sağlıklı kırmızıyı ise az sağlıklı besinler için kullanabilirsiniz….
Sağlıklı besinleri çekici hale getirin.Nefis bir sosu sağlıklı yiyeceklerin yanına koyarak yemeğinizi daha çekici hale getirebilirsiniz.Bir dahaki sefere birşeyler atıştırmak istediğinizde büyük olasılıkla sağlıklı besini tercih edeceksiniz.
Bir gün önceden kalan yemeklerinizi bir tabağa  koyarak ertesi günün öğlen yada akşam yemeğini hazırlamış olursunuz.
 

Pazardan geldiğiniz zaman sebze ve meyveleri keserek saklama kaplarında saklarsanız acıktığınız atıştıracak birşeyler olur..

Yiyecekleri porsiyon olarak dondurursanız sağlıklı beslenmeyi kolaylaştırmış olursunuz.Tavsiye edilen bir porsiyon pişmiş etin bir deste oyun kartı büyüklüğünde olduğunu biliyor muydunuz? Makarna içinse bir bardak…..
 

Muz,üzüm ve portakal gibi meyveleri dilim dilim dondurun.Dondurma yerine geçebilecek ve yerken eğlenebileceğiniz bir seçenek…

 

Güvenlik ve Sağlık Sayfasına Dön