Okullarda eğitsel kolların yararına inanıyor musun?
Evet, güzel çalışmalar yapılıyor
Hiç bir yararı yok
Bazı kollar okul süresince çok aktifler
 
  
 
 
   
Özel Günler / Dünya Tiyatrolar Günü
 
Tiyatronun Görevi
 
Toplumun eğitilmesinde büyük ve canlı bir rol oynayan tiyatro, bir edebiyat türü olmakla beraber, güzel sanatların tümünü içine alan çok yönlü, bileşik bir sanat koludur. Başlıca niteliklerinden biri de özgür olmasıdır.
Madem ki tiyatronun toplum hayatında büyük ödevlerini biliyoruz; onun üzerinde titiz bir dikkatle durarak onun vasıtasıyla en kestirme yoldan fertleri eğitmeli, yüceltmeli, öz değerlerimize döndürerek kültür aşılamalıyız. Köklü, kapsamlı, inandırıcı bir tiyatro, halkın duyarlılığını değiştirme gücüne sahip olduğu gibi kaba, duygusuz bir tiyatro, toplumu kabalaştırır, uyuşturur.
Tiyatrosuna destek olmayan, yardım etmeyen bir ulus, hayatiyetini kaybederek can çekişmeye mahkumdur.
Tiyatronun görevi, sadece keyfi yerinde olan seyirciyi, bol kahkahalarla eğlendirmek veya aşırı duygulandırmakla gözyaşı döktürmek değildir.
Şüphesiz attığımız her kahkahada, döktüğümüz her gözyaşında gerçeklerin çıplak, iç gıcıklayıcı özü vardır. Gerçekleri tiyatro vasıtasıyla böyle en inandırıcı şekilde öğrenmek, görmek tiyatro binasından çıktığımız anda bir takım düşüncelere sevkeder. Kendi kendimizle baş başa kaldığımız anda bol keseden attığımız kahkahaların hesabını veririz. Gerçeklerle kendi kendimiz üzerinde düşünme ve yargılama neticesinde iyi ile kötü, yanlışla doğru arasındaki farkı yavaş yavaş görmeye başlarız. Bu sebeple tiyatro, bizi doğruya, gerçeğe götüren, ruhlarımızı yersiz tutkulardan kurtarma gereğini anlatarak çeşitli kurtuluş yolları gösteren bir moral eğitim kurumudur.