Okullarda eğitsel kolların yararına inanıyor musun?
Evet, güzel çalışmalar yapılıyor
Hiç bir yararı yok
Bazı kollar okul süresince çok aktifler
 
  
 
 
   
Özel Günler / İstanbulun Kurtuluşu
 
Tarihi
 

İstanbul’ un tarihi çok eskidir. Şehirde tarih öncesi çağlara ait birçok yerleşme izleri tespit edilmiştir. Şimdiki adı Grekçe’de “Is tin polin” (şehre gidiyorum) sözünden gelmiştir.
 
İstanbul tarih boyunca çeşitli adlar almıştır. En eski adı Bizantion’ dur. 196 yılında “Antonina, Antoninia” adını almış, 330 yılında İmparator Costantinus, devletin merkezini buraya nakledince “Nove Roma” (İkinci Roma) adı verilmiş.  Fakat en çok kullanılan “Kostantinopolis” genellikle kabul edilmiştir. Ortaçağ sonlarında Fransızlar “Costaninople” italyanlar “Costantinopali” Ruslar “Çargarad” (İmparator Şehri) Araplar “Kostantiyniye” demişlerdir. Şehir Türk-İslam dünyasının merkezi olması üzerine “İslambol” adını almış; fakat Türkler şehre genel olarak “İstanbul” demişlerdir.
 
İstanbul’ un fethinden sonra şehrin Türkleştirilmesine büyük önem verilmiştir. Gittikçe büyüyen İstanbul, İslam aleminin en büyük ilim, ticaret ve sanat merkezi oldu. Bugün de Türkiye’ nin en büyük kültür, endüstri ve ticaret merkezidir.
 
İstanbul, Avrupa ve Asya kıtalarının birleştiği yerde kurulmuştur. Büyük stratejik ve ekonomik önem taşımaktadır. Eskiden beri yedi tepe üzerinde kurulduğu söylenir. Bunlar:

1-     Topkapı sarayı,
2-     Çemberlitaş ve Nuruosmaniye,
3-     Üniversite ve Süleymaniye Cami
4-     Fatih Camii bulunduğu çevre
5-     Sultan Selim Cami
6-     Edirnekapı ve Tekfur Sarayı
7-     Samatya Çevresi
 
 
Ayrıca İstanbul tarihi eserler bakımından da dünyanın en zengin şehridir. İstanbul’da birçok saray, cami, müze, çarşı ve anıt vardır. Çevresindeki tarihi eselerler emsalsiz güzelliklere sahiptir. Adalar, Yalova, Boğaziçi, Belgrat ormanları gezilecek yerlerden bazılarıdır.