Okullarda eğitsel kolların yararına inanıyor musun?
Evet, güzel çalışmalar yapılıyor
Hiç bir yararı yok
Bazı kollar okul süresince çok aktifler
 
  
 
 
   
Özel Günler / Tutum Ve Türk Malları Haftası
 
Makale
 

Eskiden yatağın altında, bahçeye gömülen küplerde saklanan paralar, bugün bankalarda saklanıyor. Bankalar biriktirmeyi desteklemek için zarif kumbaralar icat etmişler. Örneğin para biriktirenler arasında kura çekerek çeşitli ikramiyeler veriyorlar. Ayrıca hayat, kaza, öğrenim sigortaları gibi, para biriktirmeye yardım eden çeşitli sigortalar da var.
Örneğin babanız sizi, ilkokula girdiğiniz günlerde öğrenim sigortası yaptırırsa üniversite masrafınız kendiliğinden çıkmış olur. 20 yıllığına hayat sigortası yaptırsa, her ay yatıracağınız ufak bir para karşılığında 26 yasma bastığınız sırada elin ize büyük bir para geçer. Öğreniminizi, askerliğinizi bitirmiş, tam hayata atılacak çağa gelmişsinizdir. Bu para ile rahat rahat bir işe başlayabilirsiniz.
Tutum Haftasi’nın başka bir özelliği de, hepimizi yerli malı kullanmaya özendirmektir. Yerli malı kullanmanın faydasını son yıllarda ne güzel görüyoruz. Her şeyimizi kendimiz yapar  olduk. Halkımız kendi malım ne kadar çok kullanırsa, dışarıya o kadar az para gidiyor. Böylece toplum olarak gittikçe zenginleşiyoruz. Bir gün gelecek, dışarıya satacağımız Türk malları, dışarıdan alacağımız yabancı mal-larından çok olacak. İşte o zaman Türk parası Amerikalıların, İngilizlerin, Almanların parası kadar güçlü olacak. O zaman işçisinden memuruna kadar bütün millet daha çok kazanacak, daha rahat yaşayacak.
Onun için küçük yaştan başlayarak hepimiz, tutumu cimrilik derecesine çıkarmadan, kazancın bir kısmım biriktirmesini, yerli mala değer vermesini öğrenmeliyiz.

(Sezai Solelli, Doğan Kardeş)