Okullarda eğitsel kolların yararına inanıyor musun?
Evet, güzel çalışmalar yapılıyor
Hiç bir yararı yok
Bazı kollar okul süresince çok aktifler
 
  
 
 
   
Özel Günler / Vakıf Haftası
 
Yardım Çabası
 

Vakıf, yardım hizmetlerinin sürekli olarak görülebilmesi için kişiler veya kurumlar tarafından belli şartlarda resmî olarak bırakılan para veya mülktür.
Vakıf hizmetleri, insanların, ihtiyacı olanlara yardım etmek istemesinin bir sonucudur. Dolayısıyla vakıflar, yüzyıllardan beri var olan kurumlardır. Bu yardım kurumları sayesinde yaşam standardı yükselmiş ve böylece insanların daha rahat, daha huzurlu yaşaması sağlanmıştır. Yoksullara, kimsesizlere yardım amacıyla kurulan pek çok kurum vakıfların eseridir. Vakıflar, toplumun bireylerinin yetişmesini olumlu yönde etkileyen en önemli kurumlardandır. Her gün yeni şeyler öğrendiğimiz, kendimizi geliştirdiğimiz ve böylece milletimiz için faydalı bireyler olmaya çalıştığımız okullarımıza Millî Eğitim Vakfi’nın katkıları büyüktür. Vakıflarımız sayesinde Türkiye’nin geleceği, biz gençlerin eğitim kalitesi yükselmekte, böylece Türkiye, aydınlık ufuklara güvenle bakabilme gücünü kendinde bulabilmektedir.
Vakıfların, insanlara verdiklerine karşın, insanların da vakıf eserlerini koruması, onların çalışmalarına destek olması gerekir. Örneğin; gidip de kaldırım taşlarını kırıyor, telefon kulübelerini tahrip ediyor ya da bu tip yersiz davranışlarda bulunuyorsanız, bu sizin, size birçok yararı olan vakıflara karşı yaptığınız haksızlığı gösterir. Yaşam koşullarım iyileştiren bu kurumlara bırakın zarar vermeyi, desteklemeniz, yardımcı olmanız gerekir. Yapılan hastahaneler, camiler, kütüphaneler, okullar, çeşmeler insanların daha sağlıklı ortamda yaşaması için yapılan vakıf hizmetlerinin sonuçlarıdır.
Milletin birlik ve beraberliğini güçlendirerek, toplumun kültürel, ekonomik ve sosyal değerlerini besleyen bu kurumlardan bazıları çevre konusunda da çalışmalar yapmaya başlamışlardır. Böylece, yeni nesillerin daha sağlıklı yetişmesine yardımcı olmaktadırlar. İnsanların, yardım etmeyi bir insanlık görevi olarak gördüğü toplumumuzda , sırf yardım etme amacıyla ilginç vakıflar kurulmuştur. Örneğin; çeşmelere asılı su kaplarım yıkama karşılığında dolgun ücret veren bir vakıf kurulmuş, bu vakıfta, ihtiyacı olanlara, karşılıksız yardım etmek istenilmiş, ancak insanların bunu, hiçbir şey yapmadan, karşılıksız olarak kabul etmeyecekleri düşünülmüş ve bu nedenle alışılagelmişin dışında bir iş teklifi ortaya konmuştur. Bu tür vakıflar toplumumuz insaninin, birbirine yardımcı olma çabasını gözler önüne sermektedir. İnsanların daima dolaylı ya da doğrudan yardım etmek istemeleri sonucunda kurulur vakıflar.

( Eda Arslan,Millî Eğitim Vakfı Dergisi)