Okullarda eğitsel kolların yararına inanıyor musun?
Evet, güzel çalışmalar yapılıyor
Hiç bir yararı yok
Bazı kollar okul süresince çok aktifler
 
  
 
 
   
Özel Günler
 
Laiklik Günü
 

Yeryüzünde insan neslinin ortaya çıkmasından bugüne dek insanlar toplu yaşamışlardır. İnsanlığın evrimiyle birlikte insan topluluklarını bazen bir kişi bazen bir grup yönetmiştir.  Tarih boyunca yönetenlerin koydukları kurallar idare ettikleri insanlarca beğenilmemiş ve karşı çıkışlar olmuştur.
Yönetenler de halka karış zora başvurmuşlardır. Eski Mısır’da Firavunlar tanrısal gücü de ellerinde bulundurduklarını söyleyerek halkı dinsel ve ekonomik olarak sömürüyorlardı. Roma İmparatorları da aynı şekilde halkı yönetiyorlardı. Orta Çağda Avrupa’da bir çok Kral ve Prens de kendilerini Tanrı’nın dünyadaki gölgesi ilan ederek, ülkelerini Tanrı adına yönettiklerini ileri sürüyorlardı.
Orta-Asya Türk Devletlerinde ve Selçuklular da Beyler, Hakanlar ve Sultanlar; Türk Milleti’ni yönetirlerken dini bir kisveye bürünmemişlerdir.
Hatta yayınladıkları fermanlara Hakanın eşi Hatun’un da imzası ve mührü şartı bulunmaktadır.
Divan ya da Kurultay kararları ile çoğulculuk esası aranmıştır. Osmanlı Devleti’nin kuruluş aşamasında Türk devlet gelenek ve töresine uygun hareket edilmiş, yükselişe geçişle Bizans ve Arap müesseseleri devlette kurumlaşmaya başlamıştır.
Yavuz Sultan Selim’in 1517’de Mısır’ı fethetmesiyle son Abbasi Halifesi III. Mütevekkil’den   İslam Küfeliğini devralmasıyla Osmanlı Devleti 400 yıl dini bir otorite ile yönetilmiştir.
Din ve devlet işleri birlikte yürütülmüştür.
Atatürk; saltanatı kaldırıp Cumhuriyeti ilan etmesiyle halifeliğin de gereksizliğine kanaat getirerek onu da kaldırmıştır. Ve laiklik ilkesi benimsenmiştir.
TBMM’si 5 Şubat 1928 günü bugünkü anayasamızda yer alan "Laiklik Devrimini"kabul etmiştir.
Anayasa’nın değiştirilemez ve teklif dahi edilemez maddeleri içinde yer alan laiklik; Türkiye Cumhuriyeti ve ulusumuzun vazgeçilmez bir ilkesi ve yaşam biçimidir.
Anayasa Madde 2’de "Türkiyfe Cumhuriyeti... demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir" anlayışıyla, Atatürk’ün kurduğu devlet felsefesiyle örtüşmektedir.
"Dinle devlet ayrı şeylerdir birleşemez. Dünyadaki işlere din karışamaz" düşüncesi Anayasamızın diğer maddelerinde de teminat altına alınmıştır.
 
Özdeyişler