Okullarda eğitsel kolların yararına inanıyor musun?
Evet, güzel çalışmalar yapılıyor
Hiç bir yararı yok
Bazı kollar okul süresince çok aktifler
 
  
 
 
   
Özel Günler
 
Müzeler Haftası
 

Tarihi, sanat ve bilim eserlerinin ya da doğa bilimleriyle ilgili eserlerin ve bilim adamlarının  kullandığı alet ve edavatın korunup saklandığı, insanların görmeleri için sergilendiği yerlere, binalara MÜZE denir.
Müze sözcüğü eski Yunanca’dan "Musion" kelimesinden gelmektedir, ilk müze M.Ö. 300 yılında iskenderiye’de l. Ptolemeos zamanında kurulmuştur. Modern müzecilik 14. ve 15. yüzyılda Rönesans italya’sında başlamıştır.
Bugünkü anlamda müzelerin ilki 1683 yılında ingiltere’de Oxford Üniversitesi’nde açıldı. 1759’da Londra’da British Museum kuruldu. Bundan sonra hızla müze kurulması  Avrupa ve Amerika’da devam etti. 1900-1920 yılları arasında Almanya’da 179 müze kuruldu.
Ülkemizde 1846 yılında Sultan Abdülmecit’in emriyle eski eserler  İstanbul’da Aya-irini Kilisesi’nde toplanmaya başlanarak, 1868’de burası ilk Osmanlı müzesi olarak açıldı.
1874’te "Asar-ı Antika Nizamnamesi" adıyla eski eserlerle ilgili bir tüzük yürürlüğe girdi. Toplanan eserler "Arkeoloji Müzesi" ve "Askeri Müze"de sergilenmeye başlandı.
Müzeler Müdürlüğü kurularak başına Osman Hamdi Bey getirildi. Osman Hamdi Bey, tarihsel yapıların onarımı dahil, bir çok yerde kazılar başlattı. Tarihi eserlerin yurt dışına kaçırılmasını önlemeye çalıştı. Osman Hamdi Bey ülkemizde gerçek anlamda müzeciliğin temelini attı.
Cumhuriyet döneminde, Atatürk’ün büyük ölçüde teşvikiyle müzecilik gelişmeye başladı. 1923’te Ankara, Edirne, Bursa, Antalya müzeleri kuruldu. 1924’te Adana, Bergama müzeleri, 1925’te Ankara, Tokat, Amasya, İzmir, Sivas, Kayseri, Afyon, Diyarbakır, Manisa, İsparta, Niğde, Kırşehir müzeleri izledi. Yurdumuzun her yerinde bir çok müze kuruldu.
1945’te o zamanın Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel; ’Eski Eserler ve Müzeler Birinci Kurulu’nu topladı. Anadolu’yu bir "Açık Hava Müzesi" yapmak için çalışmalar başlattı.
 Uluslararası Müzeler Konseyi’ne (COM) bağlı Türkiye Milli Komitesi" 1950’de faaliyete geçti. 1956’da başlatılan "Birinci Uluslararası Müzelerf Kampanyasına ülkemiz de katıldı.
Ulusal tarih bilincini güçlendirmek ve müzecilik olgusunu iyi değerler dirmek amacıyla 18-24 Mayıs tarihleri arasında "Müzeler Haftası" olarak sosyal etkinliklerle, tarih ve müzelerin önemi anlatılır.
Müzeleri sergiledikleri eserler ve özellikleri ile işlevleri yönünden altı sınıfa ayırabiliriz: 
1) Arkeoloji müzeleri,
2) Sanat tarihi ve Etnografya müzeleri,
3) Tarih müzeleri,
4) Tarihsel değer taşıyan yapılar ve anıtlar,
5) Askeri müzeler,
6) Özel Müzeler.
 
Ülkemizde
Şiir