İleride anne ya da babanızın mesleğini sürdürmek ister misiniz?
Çok istiyorum.
Farklı bir alanda çalışmak isterim.
Kendim bir şey yapamazsam belki o zaman
Devam ettirebilecek bir meslekleri yok
 
  
 
 
   
Mühendis

Mühendisler günlük problemleri çözmek için matematiği ve bilimi kullanırlar. Makineler, binalar ve otoyollar tasarlarlar. Köprüleri ve metroları da planlarlar. Bazen çeşitli işleri gerçekleştirmek için gerekli olan planlamaların çizimlerini yaparlar. Hatta robotları bile onlar planlarlar.
Mühendisler yeni bir şey üretilirken çok şey üzerinde düşünürler.Örneğin bir robot üzerinde. Mühendisler robotun neye ihtiyacı olduğunu planlarlar. Robotun çeşitli parçalarını test ederler. Parçaların birlikte uyum içinde çalışmasını sağlarlar.Ve robotun planladıkları gibi çalışıp çalışmadığına bakarlar.

Çeşitli mühendisler vardır. Bunların bazıları kimya, inşaat, elektrik, mekanik ve nükleer mühendisliktir. Her biri kendi alanlarını öğrenir hatta bazıları daha fazlasını da öğrenir. Bazen bir mühendis, diğer alandaki bir mühendisle çalışır. Mühendisler çoğunlukla bilim adamları ve iş adamları ile çalışırlar. Mühendisler makine ve sistem  çalışmalarında bilgisayar kullanırlar. Zamanlarının çoğunu  raporlar yazarak ve diğer mühendislerle konuşarak geçirirler.

Bir çok mühendis laboratuarlarda, fabrikalarda veya inşaat alanlarında çalışır. Diğer zamanlarında ise işleri ofislerdedir. İnşaat mühendisleri zamanının bir kısmını dışarıda çalışarak geçirir. Bazı mühendisler çok seyahat eder.

Eğer bir mühendis olmak istiyorsanız üniversite eğitimi almalısınız. Mühendisliklerin bazı çeşitlerinde daha fazla eğitim almanız gerekebilir. Çoğunlukla mühendisler, bir diğerinde de çalışabilecek bir branşta eğitim alırlar. Birçok mühendis üniversiteyi bitirdikten sonra yükseğini yani yüksek lisans yapar. Mühendislik eğitimi veren üniversiteler genellikle 4 yıl sürer.