Okullarda eğitsel kolların yararına inanıyor musun?
Evet, güzel çalışmalar yapılıyor
Hiç bir yararı yok
Bazı kollar okul süresince çok aktifler
 
  
 
 
   
Özel Günler / Dünya Çiftçiler Günü
 
Çiftçiliğin Gelişimi
 
İnsanlar, ilk zamanlarda bitki ve av hayvanlarının bol olduğu doğada besin sıkıntısı çekmeden yaşıyorlardı. Buldukları meyveler, sebzelerle, avladıkları Hayvanlarla besin gereksinimlerini karşılıyorlardı.
Zamanla nüfus arttı. İnsanlar, yerleşik yaşama geçmeye başladılar. Kendiliğinden yetişen bitkilerin ve av hayvanlarının azalmasıyla insanlar  besin maddesi bulmakta
zorlanmaya başladılar. Besin gereksinimini gidermek için çareler ararken hayvanları evcilleştirmeyi, bitkileri ekerek yetiştirmeyi, istedikleri kadar üretmeyi öğrendiler.     
Nüfus arttıkça üretilen besin maddeleri yetersiz kalmaya başladı. Daha çok ürün almak için toprağı sürmeye, ektiklerini sulamaya başladılar. Daha verimli toprakların olduğu, daha çok ürünün elde edildiği yerleri yurt edindiler.
Topraktan daha çok ürün alabilmenin yolları arandı. Toprağı sürmek, dinlendirmek, sulamak gibi yöntemler bulundu. Gübreleme işleminin toprağın verimini daha da artırdığı görüldü.
Tarım alanındaki köklü gelişmeler yakın zamanda gerçekleştirilmiştir. Bilim, sanayi ve teknoloji alanındaki ilerlemeler, tarım ve hayvancılık alanına da yansıdı. Biyoloji alanındaki yeni buluşlar, bitkilerin üreme ve yaşama koşullarının saptanmasına yardımcı oldu. Genetik
biliminin gelişmesi, verimli üretim için en elverişli bitki çeşitlerinin belirlenmesini ve elde edilmesini sağladı.  Teknolojinin sağladığı, başta makineler olmak üzere, tüm olanaklar tarım alanında kullanılmaya başlandı. Bitkilere musallat olan hastalık, zararlı böcek gibi olumsuz etkenlerle mücadele yolları geliştirildi.
Tüm bu gelişmelerden sonra bir toprak parçasından en çok, en kaliteli ve en ucuz sebze, meyve elde edebilmenin yolları bulundu. Eskiden bire on tahıl alınabilen verimsiz bir tarladan şimdi bire yüz, hatta daha fazla tahıl alabilmek mümkün olmuştur.
Tarım alanındaki gelişmeler yakın zamanda, bütün meyve ve sebzelerin, her mevsimde, her ülkede yetiştirilmesini sağlayacak gibi... Buna şimdiden hazır olalım.