Okullarda eğitsel kolların yararına inanıyor musun?
Evet, güzel çalışmalar yapılıyor
Hiç bir yararı yok
Bazı kollar okul süresince çok aktifler
 
  
 
 
   
Özel Günler
 
Dünya Çiftçiler Günü
 

Geçimini topraktan bekleyen, tarlayı ekerek, biçerek çeşitli ürünleri üreten, köylü ve kentli herkesin karnını doyurmaya çalışanlara, "Çiftçi" denir.Çiftçilik, toplum yaşamında büyük ve yaygın uğraşlardan biridir, insanlar, var oldukları günlerden beri bağ, bahçe, tarla işleriyle uğraşa gelmişler.Karınlarını doyurmak için ya avcılığa çıkmışlar hayvanları avlamışlar, ya toprağa yönelmiş; buğday ekmişler, çavdar ekmişler, mısır ekmişler.
Tarihe bir baktığınızda; çiftçiliğin, avcılığın Türk toplumlarında daha yaygın olduğunu görürsünüz, îlk kez buğdayı toprağa Orta Asya’da eken biçen Türkler olmuş ve bunu göçler yoluyla bütün dünyaya yaymışlardır.
Dünyanın nüfusu hızla artıyor, insanların gereksinimleri de elbette .artıyor Ancak, bir elbise yaptırır, onu bir iki yıl giyersiniz, ayakakabı da öyle... Ama, günde üç öğün yemek yemeden duramazsınız. Sabah yataktan kalkar kalkmaz, gözünüz
tavşan kanı bir çayda, üzerine yağ sürülmüş bir dilim ekmekte, zeytinde, peynirde olmaz mı? Bir hafta değil, bir gün bile aç kalmak insanı rahatsız etmez mi? Öyleyse, en büyük gereksinimiz çiftçilerimizin ürettikleri besin maddeleridir.
İkinci Dünya Savaşı sırasında olduğu gibi, sonra da, savaşlar nedeniyle besin üretimi çok azalmıştır. Hitler’in savaş sırasında, çeşitli besin değerinde haplar yaptırıp, askerlere ekmek yerine dağıttığı tarihsel bir gerçektir.
Son zamanlarda teknolojinin bu denli gelişmesi, fabrikaların bazı nedenlerle verimli topraklar üzerine yaptırılması, ekim alanlarını azaltmış ve üretimi olumsuz yönde etkilemiştir. Umudunu yağmura bağlayan Afrika gibi ülkelerde kuraklık yüzünden açların sayısı artmış, günde, özellikle çocuklar ve yaşlılarda Ölümler çoğalmıştır... Bu durum önlenemezse, dünyanın açlık sorunuyla karşı karşıya kalacağı çıkmıştır ortaya...
İşte bütün bu nedenlerden dolayı, 1945"te Kanada’da yapılan uluslar arası bir toplantıda, "Tarım ve Gıda" konusu ele alındı ve uluslar arası bir örgütün kurulması kararlaştırıldı. Sonuçta, Birleşmiş Milletler’e bağlı, "Gıda ve Tarım Örgütü" (FAO) kuruldu.
Örgütün başlıca görevleri: Tarım, beslenme, ormancılık, balıkçılık, bitki ve hayvan hastalıkları, tarım ekonomisi alamanında üye ülkelere yol göstermek ve teknik yardım sağlamaktır.
 
Ülkemizde Çiftçilik
Çiftçiliğin Gelişimi
Güzel Sözler
Atasözleri
Şiirler