Okullarda eğitsel kolların yararına inanıyor musun?
Evet, güzel çalışmalar yapılıyor
Hiç bir yararı yok
Bazı kollar okul süresince çok aktifler
 
  
 
 
   
Özel Günler / Dünya Kadınlar Günü
 
Özdeyişler
 

1-Bir topluluk, bir ulus, erkek ve kadın olmak üzere iki ayrı cins insandan oluşur. Bir ulusun bir bölümünü geliştirip diğer bölümünü geliştirmeden toplumun tümünün gelişmesi olanaksızdır. Bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça diğer yarısının göklere yükselmesi mümkün müdür?

2-Türk kadını dünyanın en aydın, en erdemli, en ağır kadını olmalıdır.

3-Ulusun kaynağı toplumsal yaşamın temeli olan kadın; ancak erdemli olursa görevini yerine getirebilir. Kuşkusuz kadın, çok erdemli, çok yüce olmalıdır.
 
4-Kadının yoksulluğu olmaz. Kadına yoksul demek onun bağrından kopup gelen tüm insanlığın yoksul olduğunu söylemektir. Eğer insanlık; aciz, değersiz, yoksulsa; kadına yoksul demek yerinde olur.

5-Kadının en yüce görevi anneliktir. İlk eğitim verilen yerin ana kucağı olduğu düşünülürse; bu görevin önemi gerektiğince anlaşılır.

6-Kadınlarımızın bilim, teknik, sosyal yaşamda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız da bilim ve teknik alanlarında yetişeçeklerdir. Toplum yaşamında kadınlar erkeklerle birlikte yürüyecekle^ birbirinin yardımcı ve destekleyicisi olacaklardır.

7-Bizim dinimiz, hiçbir zaman kadınların erkeklerden geri kalmasını en retmemiştir. Allah, kadınların ve erkeklerin birlikte bilim ve kültür sahfibi olmalarını emreder.

8-Tarlalarda erkeklerle beraber çalışan, merkeplerine binip ürününü satmak için kasabalardaki pazar yerlerine giden; oralarda yumurtasını, tavuğunu, buğdayını satan; gerekli ev ihtiyaçlarını kendisi satın alan;köyüne dönen, tüm çalışmalarında kardeşlerine, eşlerine yardım eden kadınlar... Ben bu kadınlar arasında, kocalarından daha iyi işten anla yan ve hesap yapanlara rastladım.
 
9-Kadınlarımız erkeklerden daha aydın daha üretken, daha bilgili olmak zorundadırlar. Eğer, gerçekten bu milletin anası olmak istiyorlarsa böyle olmalıdır.
 
10-Bazı yerlerde kadınlar görüyorum. Başlarına birer bez, peştemal ya da bunlara benzer bir şeyler atıp yüzlerini, gözlerini kapatıyorlar. Yanların dan geçen erkeklere ya sırtlarını dönüyorlar ya da yere oturup yumulı yorlar. Bu davranışın anlamı ve yararı nedir? Uygar bir ulusun anası, kızı bu garip bu ilkel biçime girer mi? Bu bizim ulusumuzu gülünç gösteren bir manzaradır. Derhal düzeltilmesi gerekir.
 
11-Yaşamak demek çalışmak demektir. Bundan dolayı bir toplumun bir  organi çalışırken diğer organı çalışmazsa; o toplum felç olmuştur, toplumun çalışması ve başarılı olması için gerekli koşullara ve olar lara sahip olması gerekir. Bizim toplumumuz için bilim ve teknik gerekliyse, bunları aynı derecede hem kadınlarımızın, hem erkeklerimizin onurlanmaları gerekir.
 
12-Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir ulusun Anadolu köylü kadınının üzerin de kadın çalışması, özverisi gösterilemez. Dünyada hiçbir ulusun kadını: "Ben Anadolu kadınından daha çok çalıştım; ulusumu kurtuluşa,başarıya götürmekte Anadolu kadını kadar özveride bulundum" diyemez.

13-Çift süren, tarlayı eken, ormandan odun kesip getiren, ürettiklerini zara götürüp paraya çeviren, aile ocaklarının dumanını tüttüren; tün bunların yanında sortlariyle, kağnılarıyla, kucaklarındaki yavrularıyla yağmur, kış, sıcak demeden askerlerimizi cepheye taşıyan hep kadınlarımızdır; hep o kutsal, o özverili, o Tanrısal Anadolu kadınlarıdır.Bundan dolayı hepimiz, bu yüce ruhlu ve yüce duygulu kadınlarımızı şükranla minnetle sonsuza dek kutsayalım.