Okullarda eğitsel kolların yararına inanıyor musun?
Evet, güzel çalışmalar yapılıyor
Hiç bir yararı yok
Bazı kollar okul süresince çok aktifler
 
  
 
 
   
Özel Günler / Hava Şehitleri
 
Hava Taşıtları
 
1910-14 arasında uçaklar spor gösteri uçuşları ve eğitim alanlarında kullanıldı. Kısa zamanda askerî alanda da yararlı olabilecekleri anlaşıldı. Ordu ve donanmalarda havacılık birimleri kuruldu.
1911-12 yıllarında Trablusgarp Savaşı’nda İtalyanlar uçakları Osmanlı ordusuna karşı keşif ve bombardıman için kullandılar.
1914’te başlayan Birinci Dünya Savaşı’nda uçaklardan yararlanıldı. Çeşitli uçaklar geliştirildi.
Göklere egemen olma mücadelesi bütün savaş boyunca sürdü.
İkinci Dünya Savaşı (1939-45) sırasında askerî havacılık alanında çok büyük ilerlemeler oldu. Rusya, ABD, İngiltere ve Japonya gibi ülkeler çok hızlı ve büyük savaş uçakları ürettiler. Bu savaşta uçaklar çok büyük rol oynadı. Uzun menzilli Boeing B-29 bombardıman uçakları Japon topraklarını bombalamaya başladı. Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan atom bombaları ile savaş sona erdi.
Savaştan sonra da havacılık alanındaki gelişmeler sürdü. Almanlar ve İngilizler tarafından Jet motorları geliştirildi. ABD roket motoruyla donatılmış, yukarı atmosfer araştırmalarında kullanılan uçaklar yaptı.
Nihayet uzay mekiğine kadar gelindi. Günümüzde İngiltere ve ABD’de bilim adamları, roket uçakları üzerindeki çalışmalarını sürdürüyorlar. Bilim adamları, bir uçak gibi kalkıp inecek, ama uçuşun bir bölümünde dünya çevresinde yörüngeye girecek bir roket uçağın 21.’Yüzyılın başlarında hizmete gireceğini umut etmektedirler. Böyle bir araçla İstanbul’dan New York’a uçmak yalnızca 22 dakika sürecektir.
Birkaç saniye havalanarak başlayan insanın uçuş macerası günümüzde inanılmaz derecede gelişmiş, akıl almaz boyutlara ulaşmıştır.