Okullarda eğitsel kolların yararına inanıyor musun?
Evet, güzel çalışmalar yapılıyor
Hiç bir yararı yok
Bazı kollar okul süresince çok aktifler
 
  
 
 
   
Özel Günler
 
Hava Şehitleri
 

Havada uçmak heyecanı insanların doğasında vardır. İnsanlar uzayın derinliklerinde nelerin olup bittiğini öğrenmek isterler.
Ülkemizde uçmayı ilk deneyen. El Gevheri adında bir ilim adamıdır, îkincisi ise; 17. Yüzyılda yaşamış, Hezarfen Ahmet Çelebi, uçurtmaya benzeyen kanatlar yapmış, Galata Kulesi’nden Üsküdar’a kadar uçmuştur.
Ne var ki, o zamanın Şeyhülislamı onu, "Şeytanın birisi" diyerek padişaha jurnal etmekten geri kalmamıştır.
Havada uçan ilk balon, 1783 yılında Mondgolfier kardeşler tarafından icat edilmiştir. Kağıttan yapılan ilk balonlar, ancak 30 m. kadar yükselebilmiş. Bunu başka iki uçma meraklısı sürdürmüşler. 1785 yılında, Pierre Bianchard adında bir Fransız ile Jefferies adında bir Amerikalı, ilk kez Manş Denizi’ni havadan balonla geçebilmişler. 1907 yılında Amerikalı iki kardeş yaptıkları motorlu bir planörle uçmayı başarınca, o günden sonra havacılık bütün dünyanın ilgisini çekme eğilimine girmiştir.
İlk havacılarımızdan biri olan Binbaşı Fazıl Bey, son derece yurtsever, olağanüstü cesur, mesleğine aşık, bilgili bir havacıydı. Birinci Dünya Savaşı’nın son günlerinde İstanbul üzerine gelen beş İngiliz uçağı ile tek başına savaşması onu millî kahraman yapmıştı. Fazıl Bey, bu saldırıda bir düşman uçağını hasara uğratmış, kendisi de ağır şekilde yaralanmıştı. Buna rağmen benzini biten uçağı alana indirmeyi başarmıştı. Kurtuluş Savaşı başında o da birçok arkadaşı ile Anadolu’ya kaçmış, savaş boyunca Uçak Bölüğü Komutanı olarak hizmet görmüş, 5 Eylül 1922 günü binbaşılığa yükselmişti. 27 Ocak 1923 günü idi. Binbaşı Fazıl, öğrencisi Deniz Astsubayı Emin ile havalanmıştı. Motor üst üste arıza yaptı. Binbaşı Fazıl, alana inmek için dönmek istedi. Fakat hızı azalan ve yerden sadece 35 metre yükseklikte olan uçak bu dönüşe dayanamadı, yere çakıldı.
Öğrenci Astsubay Emin hemen şehit oldu. Beyin kanaması geçiren Binbaşı Fazıl da hastahaneye kaldırıldıktan altı saat sonra hayata gözlerini yumdu.                                       
Binbaşı Fazıl’ın şehit düştüğü gün, yani 27 Ocak, Hava Şehitlerini Anma Günü olarak kabul edildi. Bu anma günü yıllarca devam ettikten sonra, ocak ayındahavaların genellikle kötü olması, bu yüzden törenlere gerektiği kadar kalabalığın katılmaması göz önünde bulundurularak Hava Şehitlerini Anma Günü 15 mayısa alındı.
Artık her yıl 15 mayıs günü yurt için görevlerini başarma uğrunda canlarını esirgemeyen havacılarımızı saygıyla anıyoruz.
 
İlk Uçaklar
Hava Taşıtları
Türkiyede Havacılık
Havacılığın Yararları
Güzel Sözler
Şiirler