Okullarda eğitsel kolların yararına inanıyor musun?
Evet, güzel çalışmalar yapılıyor
Hiç bir yararı yok
Bazı kollar okul süresince çok aktifler
 
  
 
 
   
Özel Günler
 
Trafik Haftası
 

Uygarlık, gün geçtikçe gelişmektedir. Bu gelişmeler kuşkusuz ulaşım alanında da en ileri düzeydedir. Trafiğe her gün çok sayıda yeni ve değişik özelliklerde taşıtlar çıkmaktadır.
Kentlerin nüfusunun ve kentlerdeki taşıt sayısının az olduğu eski dönemlerde "trafik" diye bir sorun yoktu. Nüfusun hızla artması, taşıt sayısının giderek çoğalması trafik sorununu da beraberinde getirdi. Böylece "trafik kuralları"  ortaya çıktı.
Taşıt sayısının çoğalması, yolların ihtiyaçları karşılayamaması, her gün yeni sürücülerin trafiğe çıkması, kaza ve tehlikelerin çoğalmasına yol açmaya başladı. 
Çünkü çeşitli ihtiyaçlarımızı karşılamak için sokağa, caddeye çıkıp yürümek ya da araçlarla gitmek zorundayız. Bu sırada bilgisiz ve dikkatsiz sürücüler, kurallara uymayan yayalar nedeniyle, her an bir kaza görülmekte, bunun sonucunda  da insanlar yaralanmakta, sakat kalmakta ya da yaşamını yitirmektedir.                  
Kazaların temel sebebi eğitim eksikliğidir. Doğal ve teknik nedenlere dayalı kaza sayısı azdır. Yayaların dikkatsizliği, sürücülerin iyi yetiştirilmemesi de önemli sorunlar yaratmaktadır.
Bu trafik sorunlarını çözümlemek için ilk çalışmalar Avrupa’da başlatılmıştır. Ülkemizin de üyesi olduğu "Trafik Konseyi" halen çalışmakta, soruna çözümler üretmektedir.
Ülkemizde trafik sorunlarına çözüm getirmek amacıyla "Trafik Haftası" düzenlenmiştir. Hafta boyunca trafik konusunda halkı eğitmek için çok değişik etkinliklerde bulunulur.Okullarda çocuklara trafik kuralları tanıtılır, kurallara uyma gereği anlatılır. Şehirlerde çeşitli sergi ve gösteriler düzenlenir.
Önemli olan, bu etkinlikleri sadece "Trafik Haftası" ile sınırlandırmayıp tüm yıla yaymak, kazaları önlemek için toplumu sürekli eğitmektir.
 
Trafik Polisi
Trafik Işıkları
Yayalarla İlgili Kurallar
Trafik Kazaları
Türkiyede ve Dünyada
Kazaların Sebepleri
Güzel Sözler
Şiirler